Aktuální akce. Objevujeme kavárny
Zasílejte nám tipy na Vaše oblíbené kavárny. Naše stránky vstupují do druhého roku provozu. Chceme navštívit každou kavárnu ve střední Evropě. :)
|
Dobrý tip. Kaffee Mayer
Vynikající káva s perfektními zákusky. Zkuste kaštanový zákusek. Více na http://kaffeemayer.sk
|
Každá špatná zkušenost
dává možnost zlepšit Vaši provozovnu. Sbírka nejhorších přešlapů i běžných nedostatků Vám může pomoci
při vytváření dokonalého podniku. Více na Špatná zkušenost
|
Ostatní a různé
Co zde zapsat, postupem času uvidíme. Co nevleze jinam bude zde.
Vánoce a vánoční akce v kavárnách
Vánoční akce
Zasílejte nám vše o Vašich Vánočních akcích, zveřejnění zdarma. Více na Kavárny.cz/vánoce,
využijte vánoční akce a zapište Vaši kavárnu se slevou plných 33% až na tři roky. Sleva brzy končí. Jsme jediný kavárenský server, který Vám Vaši placenou objednávku plně vrátí v přímé tržbě. A to se vyplatí :)
Informace o nás, jak můžete spolupracovat a jak celý svět Kavárny.cz vzniká.
Jak vznikají Kavárny.cz ?
Na začátku byl a je dobrovolnický server Rozhledny.cz lidé z celé České republiky postupně naplnili katalog Rozhledny.cz všemi rozhlednami, společně s námi - redakčním týmem.
Dobrovolní autoři zasílají fotografie a my je postupně zveřejňujeme. Do toho vznikají Příběhy rozhledny. Katalog Rozhledny.cz vzniká postupně a stává se největším katalogem.
Kavárny.cz jdou podobnou cestou. Nyní jsme na začátku a dobrovolníci ještě přístup do Kavárny.cz nemají, ale to se brzy změní, stejně jako Rozhledny.cz začínaly pouze redakčně.
Kavárny.cz nám dávají nové možnosti a my o nich budeme postupně informovat. Aktuálně dáváme dohromady tým spolupracovníků, který bude zajišťovat obsluhu našich katalogů, které
stále více rostou. Tento rok jsme také přidali novinku a tím je komerce. Naše katalogy generují návštěvnost a postupně se stávají dobrým médiem. Komerční obsah připravujeme
opatrně a tak aby nenarušoval klidnou pohodu našich katalogů. Chceme být protiváhou k vykřičeným a laciným časopisům, webzinům, rádoby zpravodajským serverům. Ale to je před
námi ještě kus cesty. Můžete se k nám přidat. Na serveru Rozhledny.cz právě nyní běží možnost spolupráce a přivýdělku. Více na
Rozhledny.cz - Spolupráce
Doplňuj a vyhraj 600,-Kč
AKCE Doplňuj a vyhraj
Připravujeme skvělou akci doplňuj a vyhraj. Každý může doplňovat nové kavárny nebo hodnotit už zapsané.
Nejaktivnější doplňovatelé obdrží odměny až 600,-Kč - těsně před vánocemi a to se hodí. Aktuálně připravujeme vstup a brzy zveřejníme pravidla a postupy.
Využijte slevu, je nižší a nižší, nač čekáte ?
Vánoční sleva 33% využijte...
Kdo nekoupí ten prohloupí. Kupte si nyní zápis do katalogu Kavárny.cz nebo Vinárny.cz, udělejte si reklamu na Rozhledny.cz nebo prostě kupte reklamní balík eFirmy.cz, práskněte do toho. Jsme nejvýhodnější.
Pojďte a spolupracujte, přivydělejte si
Zveme Vás na Café
Tedy přesněji, máte rádi obchod a obchodní spolupráci, jste rádi mezi lidmi ? Zveme Vás na kávu při naši pravidelné obchodní schůzce.
Naše vybrané kavárny jsou ideálním zázemím, kde Vás seznámíme s práci obchodního zástupce pro projekty Kavárny.cz,
Vinárny.cz a Rozhledny.cz.
Takže nic neriskujete, dáte si dobrou kávu a ještě zjistíte jak je možné vydělávat a přitom cestovat třeba s rodinou nebo přítelem.
Více informací naleznete na stránce www.kavarny.cz/spoluprace
Tržbu našim kavárnám...
Jednoduché, dne 29. července 2014 jsme se přímo zaměřili na zvyšování tržeb našim kavárnám. Každá kavárna, která je zapsaná v našem katalogu
se automaticky stává našim obchodním místem pro obchodní schůzky a protože máme obchodních schůzek dost, můžeme je rozdělovat
a zvyšovat tak tržbu našim kavárnám. Kdo jiný Vám něco podobného zařídí ? :) První schůzka proběhla v Opavě v kavárně Fajne Kafe.
Připravujeme setkání v Kavárně pro maminky v Opavě a následovat bude Love Coffe v Olomouci.
Cesta do Vídně
A je to tady. Známe jméno výherce akce vizitky. V roce 2012 a 2013 jsme rozdali celkem přes jedno sto vizitek nejlepším baristům, baristkám,
servírkám a číšníkům nebo dobré obsluze v cukrárně. Na závěr jsme vybrali baristku kavárny Caffé Trieste v Ostravě, slečnu (paní) Ivetu.
Vybírali jsme v českém prostředí českou nejlepší obsluhu. Musíme objektivně uznat, že velkou váhu mělo samotné zázemí kavárny a to jak je svými
majiteli i vedoucí provozovny vedena. Této kavárně jsme také udělili titul kavárna roku 2012 & 2013 Kavárny.cz. Chválíme celý personál
této kavárny.
Nechte Pikolo na pokoji
A věnujme se důležitějším věcem. Všimli jsme si aktuálních aktivit kolem Pikola. Prostě Pikolo už reálně existuje, nemá smysl jej mýtit, když přijde
druhý, třetí Ital a řekne , že chce piccolo, protože on jej vážně chce menší: to divné espresso co děláte tady v čechách. A čechům nikdy nevysvětlíte,
že menší je lepší a větší je horší. Nikdy ! Čech nechápe protimluv víc je hůř než méně. Nechme to času.
Nyní máme důležitější věci na práci. Čistota, vyleštěný porcelán, úsměv číšníků, baristek a probůh, začněme otvírat buď v otvírací dobu přesně
nebo lépe o pár minut dříve. Nikomu to nic neudělá. A co pohlídat si toaletní papír na WC ráno to je snad první věc. Kavárna Café Kramer v Opavě.
Přicházíme pár minut před otvíračkou. Nic. Zvoní zvon (jsou v hlásce se zvonem) čekáme ještě dvě minutky, tři. Trapné. Kdyby už otevřeli přesně,
tedy se zvonem a dělali to opravdu takto vždy, asi by se to rozkřiklo a lidé by to chtěli vidět... Ale takto. Měla by to být nejlepší kavárna
v Opavě. Paní fičí na WC, za chvíli se vrací - nemáte tam toaletní papír, proč si to ráno nezkontrolujete... 25 let po komančích... trapné.
Neřešme pikolo, které se zaběhlo, všichni vědí co to je a máme alespoň v tom pikolu jasno. Pikolo je totéž co espresso. České preso je potahané
espresso, nedá se to pít, pokud se to neosladí a nevlije se do toho smetana mléko apod. Obsahuje to hromadu pordelu a každodenním pitím si
spolehlivě odkrouhnete játra a ledviny. Takže si raději kupujte pikolo nebo totéž je espresso a když víc tak americano nebo lungo. :)
A ještě drobnost. Ukliďme si kolem provozovny. Chtějte po obci ať uklízí v okolí Vaší provozovny. Pražané už konečně začněte uklízet, tolik smradu
jsme necítili v žádném městě. Sejít z parkoviště na hlavním nádraží po točitých schodech je ultrahnus. Milý starosto (primátore starej se) Prahy, řešíš velké kauzy a
máš nakakáno na schodech na největším a hlavním nádraží. Každý den už několik let. Co tak to konečně vyřešit ? Kdo nemá čisto po malé a velké potřebě
nemůže mít čisto v ničem. Jak chcete řešit miliardy, když neumíte vyřešit jednoduchou věc za pár tisícovek.
Svět kávy podle Rakouského vzoru
Rakouský vzor jde popsat ve zkratce - nespěchat.
Rakouská kavárna víc než jiné kavárenské podniky dává důraz na pohodu a klid. Pro nás Moraváky a Čechy je rakouská káva hodně blízká.
Prostředím, povahou číšníků (takové si představujeme naše a kolikrát jsou to naši), dobrotami i přímo typem kávy. Rakousko všeobecně je tak trošku Česko bez řádění rudé a později rudě pokřivené tržní ruky.
Dobré informace o kávě v Rakousku najdete na hlavním informačním serveru o Rakousku. Austria.info
Mapy KLASIK a MAPY.cz
Pouze naše servery Rozhledny.cz, Kavárny.cz a Vinárny.cz
používají dva typy map. Mapu orientační KLASIK a mapu standardní Mapy.cz. Mapa Klasik je oblíbená pro rychlou orientaci
a nenáročné zobrazení. Mapy.cz poskytují standardní mapové rozhraní a jsou všeobecně známé.
Řecká káva
Řecká káva je prostě jiná. Je silná. Není
černě hnědá a měla by mít nádech jemného světlého zpěnění. Je sladká, hodně sladká a kávu prostě a jednoduše pijete včetně kávy. Řecká káva
je vyladěná tak dokonale, že káva, voda a cukr se změní v jedno tělo, jednu duši a jeden zážitek. Řecká káva se připravuje v ibriku (džezvě),
připravuje se s láskou a postup může být až magický. Dobře udělaná řecká káva strčí do kapsy vše na co jste bylí zvyklí. Dobrou řeckou kávu
si nedáte a neuděláte každý den. Dobrá řecká káva je svátek. Stejně jako cesta do typické řecké kavárny v Řecku. Řeckou kávu u nás vychutnáte
v dobrých řeckých restauracích.
Džezva a káva patří k sobě
Džezva, ibrik (Řecko), brik (USA), původně cezve (Arábie) měděná nádobka na přípravu kávy.
A jak udělat dobrou kávu v džezvě ? Tedy citujeme "Ingredience: semletá kávová zrna, cukr a voda.
Přesně v tomto pořadí (ne jinak) se vloží do malé mosazné nebo měděné konvičky s delší ručkou
Na každý šálek nápoje by se měly použít dvě plné kávové lžičky kávy a jedna cukru.
Když směs v džezvě dosáhne bodu varu, džezvu stáhneme z plamene.Při varu tekutina vystoupí až po horní okraj.
Káva v džezvě se takto přivede třikrát k varu, potom se podává.
Do takto připraveného nápoje se tradičně přidává mletý kardamom.
Na jeden šálek stačí jedno semínko kardamomu." Tak píše diskutující na PRIMACafe.cz.
A pokud chete něco koupit v souvislosti s Džezvou tak nám se líbí Kefija.cz
Olomouc problém ?
V Olomouci dějou se divné věci. Nedá se říct, že by Olomouc byla vzorem pro cestovní ruch. Olomouc je krásná, ale něco tady chybí.
Přesněji někdo nadbývá na radnici. V Olomouci chybí takový ten poslední prvek, krůček k dokonalosti. Atmosféra zaplněných kaváren a restaurací
na každém kroku. To co je běžné v západních městech s větším významem - naplněnost náměstí lidmi a službami - v Olomouci nejen, že stále ještě
chybí (Dolní náměstí) a pokulhává, ale také zjišťujeme, že se tady vedou nesmyslné války úředníků (služebníků placených z daní) s podnikateli,
kteří mají snahu o zlepšení místa kolem provozovny. To tady už jednou bylo. Byrokracie v roku 1989 byla tak šílená, že bez úplatku nešlo nic.
My jen doufáme, že v Olomouci nevzniká něco podobného, že rovni jsou si rovnější a také doufáme, že na radnici v Olomouci nezvítězí hloupost a
ignorantství. "Olomoučáci" - úřednící jsou služebníci placení z Vašich daní, nenechte si je přerůst přes hlavu. Pokud Vám někdo tvrdí, že na Dolní
náměstí se nemůže vejít více předzahrádek, je to hloupost. Pokud se nějaký úředník ohání UNESCem apod. tak je to také nesmysl. Historické centrum
bude skutečně živé a krásné jen pokud bude zaplněno spokojenými lidmi. Třeba sedícími v předzahrádkách kaváren. Aktuální stav, kdy vzniká téměř
šikanózní postup města vůči podnikateli není udržitelný.
Caffé Trieste je Kavárnou roku 2012 & 2013
Tak a je to oficiální. Kavárně Caffé Trieste v Ostravě jsme dnes předali první tisk potvrzení Kavárna roku 2012 & 2013.
Jak už jsme psali jedná se o ryze empatickou kavárnu mezi navštívenými kavárnami.
Caffé Trieste,
28.října (u mostu M. Sýkory) v Ostravě je naproti známé přestupní zastávky "u sykoráku". Provoz kavárny je příjemný, nehektický, čistý a
vlídný. Mimořádně hodně se vracejí štamgasti. To je asi největší odměna. Děkujeme této kavárně za nastavenou úroveň a těšíme se na další setkání.
Značky kávy a dodavatelé
Můžeme si zopakovat jaké máme na českém trhu hlavní značky kávy. Některé se opakují častěji, některé naleznete jen ve vybraných kavárnách.
Určitě platí, že sto lidí, sto chutí (podle přesné typologie co 144lidí to 144 chutí). Značek naštěstí tolik nemáme. Připomeňme si
co už jsme odzkoušeli. A přidejme si i kontakty. Můžete brouzdat světem internetu a počíst si, především v italštině.
Vážení a milí návštěvníci
Kavárny.cz nám utěšeně rostou, přibývá nám klientela a návštěvnost roste. Co víc si přát. Aby nám vydrželo nasazené tempo.
Proto jsme přidali nové obchodní
značky káv, spustili ve spolupráci s
eNabídkou technický základ pro
náš inzertní prostor, grafiku doladíme. Dnes zoptimalizujeme stránky pro vyhledávače. Přibyla nám nová sesterská doména
Jízdárny.cz pro milovníky koní. Takže pomalu, ale jistě se zaměříme
na propojení všech našich turistických cílů, protože už toho začíná být dost. Tím nám vznikne nový reklamní prostor, který Vám rádi
nabídneme. Pokusíme se udělat vše proto aby reklama nerušila a byla vhodným doplňkem.
Hlavní partner pro Kavárny.cz
Když partnera tak na dlouho a nejlepšího. Dnes jsme krátce projednali a s dodavatelem velmi kvalitní kávy předjednali, možnost spolupráce
ve smyslu exkluzivního partnerství. Naše nabídka určitě zaujala a my očekáváme rozhodnutí. Věříme, že partnerství s dobrou značkou kávy
bude příjemným počinem a jasným signálem. Kavárny.cz vstupují do světa internetu a těší se na pořádný konkurenční souboj.
Jak vzniklo Pikolo víme to ! :)
Češi a pikolo. Není problém jet směrem na Třeboňsko, těšit se na dobré ryby a zastavit se na kafíčko stylově,
na kafíčko na Konopiště. Zvláštní kombinace ? Zkuste zámeckou kavárnu Cafe D'Este a je to. Dobré espresso, koblihy a posezení
snad kdysi v šatlavě :). Když budete mít štěstí potkáte Rebeccu Dvorskou a můžete probrat kávu ze všech stran. A Rebecca je také
inspirací pro vysvětlení jak vzniklo české pikolo. Tedy Italové znalí českého podivného presa, si pro jistotu většinou dopřesňují,
že chtějí tu malou kávu, tedy italsky dopřesňují objednávky "pikolo". Čech jak je u nás běžným zvykem, přebírá co jej napadne, slyší
pikolo a když si ital objednáva pikolo - já čech chci také pikolo, že. :)) A na světě je (bylo) Pikolo. Tak nevím, ale toho už se asi
nezbavíme. Rebecce děkujeme a těšíme se na nové setkání. Balíme saky a paky a fičíme směr Třeboň, u Rožmberka na nás čekají dvá pánové
(my ani oni o tom ještě neví) a smažená štika, candát, uzený tolstolobik, kapr, prostě na co máte chuť. Posezení u rybníků a povídání si s
místními už patří jinam... :) Sobota, 19. dubna 2014, počasí akorát, u rybníků trošku studeně větrno.
AKCE: Vizitky ? Ano, vizitku pečlivě, Vy osobně, uschovejte. V nejbližších dnech budete seznámení
s pravidly pro výběr jednoho nebo více z držitelů vizitek. Proč ? Připravujeme pro Vás cestu do Vídně a místních vybraných kaváren.
Podmínky pro vizitky.
AKCE: Práce snů ? Ano. Káva a sny patří k sobě, proč tuto kombinaci nevyladit na práci snů. Hledáme jednu osobu, která bude cestovat
po České republice a dále Evropě, přinese nám z cest komerční zápisy, odměnou bude proplacení cest a mzda. Podmínky této soutěže zveřejníme
do konce března tohoto roku.
Nabídka spolupráce...
AKCE: Design ? Ano, náš web příští rok projde úpravou designu a reklamním kolečkem. Náš web zviditelníme. Tvůrcem designu se stane výherce naší soutěže
Kavárny.cz - nový web.
Podmínky pro webdesign Kavárny.cz.
Sledujte náš web, brzy upřesníme podmínky této akce.
|